BACALLÀ, ARENGADES I FREIXURA DE COREMA

-Demà al Diari de Balears- 

En plenes restriccions quaresmals de la refinada cuina de l'època, que amb imaginació o sense, cap o molts pocs restaurants avui no saben recordar, farem aquí una petita relació d'algunes menges d'aquells temps passats i que eren inseparables de la prodigiosa i penosa olor quaresmal de la qual ja n'hem parlat en anteriors ocasions. A més de les figues seques, o d'uns fideus fets en casa, escudella, cocarrois i pa eixut o amb un polsim de sal, hi havia el bacallà i les arengades per passar les set setmanes que seguien al Dimecres de Cendra. Fins i tot els noms d'aquesta minuta eren prou suggeridors: freixura de Corema (pastanagues), arròs de Sa Pobla, que eren les temibles mongetes. El peix de l'horta (tronxos de bleda) també coneguts com a peixos de la terra, la sobrassada de Muro, un pa amb oli que a damunt hi escampaven pebrebò, ideal per berenar, o el pollastre d'Alcúdia (col de ramell), dita també colflori.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada